Në dispozicion në këto gjuhë
English edition Dutch edition German edition Polish edition Italian edition Brazilian edition French edition Serbian edition Swedish edition Indonesian edition Ukrainian edition Spanish edition Albanian edition Hungarian edition Macedonian edition Slovenian edition Chinese edition Russian edition Finnish edition Slovak edition
"Just finished reading the thing. Fantastic. Great work. Congratulations."
Hans-Hermann Hoppe, author of 'Democracy: The God That Failed'

Përmbajtja

Hyrje - Demokracia – Tabuja e fundit
 • Besimi demokratik
 • Demokracia = Kolektivizëm
"Argumenti më i mirë kundër demokracisë është një bisedë 5 minutshme me një votues mesatar."

Winston Churchill
I - Mitet e Demokracisë
 • Miti 1 - Çdo votë ka rëndësi
 • Miti 2 – Populli sundon në demokraci
 • Miti 3 – Maxhoranca ka të drejtë
 • Miti 4 – Demokracia është politikisht neutrale
 • Miti 5 – Demokracia çon në prosperitet
 • Miti 6 – Demokracia është e nevojshme për të siguruar një ndarje të ndershme të pasurisë dhe ndihmës ndaj të varfërve
 • Miti 7 – Demokracia është e nevojshme për të jetuar së bashku në harmoni
 • Miti 8 – Demokracia është e domosdoshme në komunitet
 • Miti 9 – Demokraci do të thotë liri e tolerancë
 • Miti 10 – Demokracia promovon paqe dhe ndihmon në luftën ndaj korrupsionit
 • Miti 11 – Njerëzit marrin atë që duan në demokraci
 • Miti 12 – Ne jemi të gjithë demokratë
 • Miti 13 – Nuk ka alternativë (më të mirë)
Shtysa kryesore per politikanet ne demokraci eshte deshira per tu rizgjedhur. Ndaj horizonti i tyre zakonisht nuk arrin pertej zgjedhjeve te ardhshme.
II - Kriza e Demokracisë
 • Mëkatet e demokracisë
 • Pse gjithçka po përkeqësohet?
 • Pse na duhet më pak demokraci?
III - Drejt një lirie të re
 • Decentralizimi dhe liritë individuale
 • Një treg për qeverisjen
 • Decentralizimi në Zvicër
 • Shoqëria kontraktuese
 • Rruga drejt lirisë
 • Një e ardhme e ndritur
Pasthënie – Libertarianizmi dhe demokracia

Thënie